truck  Voor 16.00 uur op werkdagen besteld, morgen bezorgd!
smiley
Klantenbeoordeling:
9.3 / 10
Bel ons:
043 23 400 10
test banner

PSA Dubai World Series Finals 2017

  • Geplaatst op
  • Door Gwendolien
  • 0
PSA Dubai World Series Finals 2017

De PSA Dubai World Series Finals zullen over een kleine maand de grond van Dubai doen trillen. Van 6 tot en met 10 juni 2017 zullen de beste acht squashers ter wereld strijden om de eretitel van de PSA World Tour. Zowel de mannen van de PSA World Series als de vrouwen van de WSA World Series moeten zich kwalificeren voor de PSA Dubai World Series Finals. De kwalificatiepunten worden verzameld tijdens verschillende PSA World Series toernooien die op zeven verschillende locaties in de wereld gespeeld worden. De acht beste spelers strijden in het kleine oliestaatje in twee groepen van vier en spelen round-robin, een competitievorm waarin elke speler het tegen elke andere deelnemer opneemt. Na de halve finales volgt de knock-out fase om te bepalen wie deze eervolle titel in de wacht sleept. Met een prijzengeld van maar liefst $160.000 is dit toernooi de climax voor zowel de mannelijke als vrouwelijke topspelers.Locatie PSA Dubai World Series Finals

De locatie waar de PSA Dubai World Series Finals gehouden wordt, is wellicht net zo’n hoogtepunt als het toernooi zelf. In 2016 werd de glazen squashbaan geplaatst in Burj Park, direct voor het hoogste gebouw ter wereld de Burj Khalifa.
 

PSA Dubai World Tour Finals 2016

 
De PSA Dubai World Series Finals worden ook dit jaar gespeeld op een hele bijzondere locatie, namelijk in de Dubai Opera. Deze opera wordt ook wel de glimmende parel van Dubai genoemd en dat is niet alleen vanwege het tijdloze en dynamische design, maar eveneens om het feit dat de Dubai Opera het culturele hart van de Emiraten is. Hier worden uitsluitend de meest prestigieuze evenementen en concerten gehouden, zoals de Broadway musical West Side Story, voorstellingen van het Russisch Staatsballet, en concerten van de Italiaanse zanger Andrea Bocelli. Voor de squashers zal het een bijzondere ervaring zijn om de primeur te mogen hebben om in het splinternieuwe operagebouw te squashen, want de PSA Dubai World Series Finals is het allereerste sportevenement dat in de Dubai Opera gehouden wordt. Het postmodernistische operagebouw werd nog geen jaar geleden op 31 augustus 2016 feestelijk geopend.

 

De PSA World Series Finals worden al georganiseerd sinds 1993. De eerste finales werden gehouden in Zurich in Zwitserland. Later werd het toernooi verplaatst naar Engeland. Van 1996 t/m 1998 werd het gehouden in Hatfield en van 1999 t/m 2006 in de Broadgate Arena in Londen. In 2007 werden de PSA World Series Finals verhuisd naar het National Squash Centre in Manchester om vervolgens in 2009 terug te keren naar Londen. In 2014 werd dit prestigieuze toernooi voor het eerst buiten Europa gespeeld, namelijk in Richmond, Virginia in de Verenigde Staten. En sinds 2016 vormt Dubai het decor en is de naam veranderd in PSA Dubai World Series Finals.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden