• Gratis verzending vanaf €50,-
 • 30 dagen bedenktijd
 • Gratis retour

9.61807 beoordelingen

  Squashbrillen

  Squashbrillen bestel je online bij Squashpoint. Gegarandeerd de laagste prijs, 30 dagen bedenktijd en veilig kopen met het Thuiswinkel Waarborg!

  10 Producten


  10 van 10 producten

  Squashbril kopen

  Squashbrillen, je ziet ze steeds vaker op de squashbaan. En dat is niet voor niets. Oogartsen trekken steeds vaker aan de bel bij de Squash Bond omdat het aantal ernstige oogletsels dat opgelopen wordt tijdens het squashen niet klein is. Maar liefst 30% van al het opgelopen oogletsel gebeurt tijdens het sporten en vooral tijdens balsporten met een kleinere bal, zoals bij squash. De squashbal past namelijk qua vorm precies in de oogkas. Een ander risico kleeft aan het feit dat squash in een kleine ruimte gespeeld wordt, waardoor de kans dat je racket of je elleboog het oog van de tegenspeler raakt relatief groot is. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat ervaren spelers net zo’n groot risico lopen als beginners. Dus het dragen van een squashbril valt aan te bevelen voor zowel de recreatieve squasher als de competitiespeler.

  Oogletsels bij squash lopen uiteen van een lichte beschadiging van het hoornvlies die binnen 24 uur kan genezen tot een bloeding in het hoornvlies met een netvliesloslating en mogelijk blijvende blindheid tot gevolg.

  Oogartsen geven aan dat 90% van het oogletsel voorkomen kan worden door het dragen van een goede squashbril. De ogen zijn één van onze meest verfijnde, maar helaas ook zeer kwetsbare organen. Een gewone bril of contactlenzen bieden echter geen bescherming tegen oogletsels. Zij vergroten juist het risico op een oogverwonding. De squashbrillen die Squashpoint verkoopt voldoen aan alle veiligheidsregels en beschermen je ogen optimaal tijdens het squashen.

  Toch zie je vandaag de dag nog steeds meer mensen zonder squashbril spelen dan met squashbril. De belangrijkste reden hiervoor is dat men bang is dat de bril het gezichtsveld zou kunnen beperken wat de tegenspeler die geen bril draagt een voordeel zou kunnen opleveren. Ook zijn mensen bang dat de bril hinderlijk kan zijn tijdens het spel of dat de bril door transpiratievocht in je gezicht gemakkelijk af zou kunnen glijden. Hierop spelen de belangrijke squashmerken natuurlijk goed in en de brillen die zij ontwikkelen hebben een hoog draagcomfort en allerlei features die er voor zorgen dat de bril niet verschuift tijdens het squashen. Ook zijn de meeste squashbrillen voorzien van een bepaald ventilatiesysteem die het beslaan van de glazen tegengaat. En natuurlijk geldt ook hoe dynamischer de vorm van de bril, hoe minder het zicht belemmerd wordt.

  Bij de junioren tot en met 21 jaar is het dragen van een squashbril al langer verplicht. En sinds 2016 heeft de Squash Bond Nederland de squashbril ook verplicht gesteld bij het dubbelspel onder volwassenen. Onder het motto "You can replace your racket, but not your eyes" worden de regels in Nederland gelijkgetrokken met de rest van de wereld waar het dragen van een squashbril al sinds de invoering van het dubbelspel verplicht werd.

  Squashpoint verkoopt uitsluitend kwalitatieve squashbrillen van de merken Dunlop, Karakal, Prince, Wilson, Salming en Tecnifibre. Mocht je bij het uitzoeken van een squashbril nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Als echte squashliefhebbers geven we je graag advies.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Squashpoint 9.5 / 10 - 1760 Reviews @ KiYoh