• Gratis verzending vanaf €50,-
 • 30 dagen bedenktijd
 • Gratis retour

9.61807 beoordelingen

  Silena - 11 / Feb / 2021

  De voordelen van een licht squashracket

  De voordelen van een licht squashracket
  Blog

  Als je opzoek bent naar een nieuw squashracket, kan het grote aanbod soms overweldigend zijn en de vele specificaties maken het kiezen niet makkelijker als je niet goed begrijpt waar ze precies voor staan. In dit artikel zal ik je uitleggen wat het gewicht zegt over de speeleigenschappen van een racket.

  Naarmate spelers langer squashen zien we dat hun voorkeur steeds meer verschuift naar een lichter racket. Rackets van 120, 125 en 130 gram zijn erg geliefd, maar het kan zelfs nog lichter. Het merk Karakalis erin geslaagd de aller-lichtste rackets te ontwikkelen. Zo heeft de Karakal SN-90FFslechts een gewicht van 90 gram en de Karakal S-100FF weegt maar 100 gram. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van zo’n licht squashracket?

  Een groot voordeel van een licht squashracket is dat je met een kleine uitzwaai veel racketversnelling kunt genereren. Je hoeft daardoor het racket niet helemaal naar achter te zwaaien om hard te kunnen slaan. De power ontwikkel je door een korte, krachtige beweging. Bij een zwaarder racket heb je meer tijd nodig voor je racketpreparatie en de kracht komt uit een lange beweging.

  Daarnaast is het door de korte swing moeilijker voor je tegenstander om te bepalen welke slag je doet. Je kunt namelijk met dezelfde back swing een lengteslag, drop shot etc. slaan. Je kunt je tegenstander dan ook makkelijk misleiden en deze moet hierdoor constant op zijn hoede zijn. is Het is niet eenvoudig om met een zwaarder racket een drop shot te spelen met een lange back swing. Dit vereist jaren van training. Je moet het racket namelijk afremmen net voordat je de bal slaat en om deze beweging goed te controleren zul je dit eindeloos moeten oefenen.

  Bovendien kun je sneller reageren met een licht squashracket doordat je minder gewicht hoeft te verplaatsen door de lucht. Een lichter racket is over het algemeen wendbaarder. Naast het gewicht beïnvloed ook de balans de wendbaarheid van het racket. Het is daardoor iets te kort door de bocht om te veronderstellen dat een lichter racket altijd makkelijker te manoeuvreren is dan een zwaarder model. Voor spelers die graag de bal volleren is een licht racket een must. Je kunt de bal aanvallen en kiest zelf of je de bal naar achterin de baan slaat met een korte zwiep of dat je een aanvallend shot speelt voorin de baan. Bij een zwaarder racket kost het meer tijd om je slag voor te bereiden en hierdoor worden je keuzeopties meer beperkt.

  Dus als jij een speler bent die opzoek is naar een racket dat erg wendbaar is en waarmee je met een korte uitzwaai hard kan slaan dan is een licht squashracket iets voor jou. Een ander groot voordeel is dat je het je tegenstander moeilijk maakt doordat hij jouw spel niet goed kan lezen.

  Tot slot is het handig om nog even te benadrukken dat als we spreken over het gewicht van een racket, het gaat om alleen het gewicht van het frame. Het totale gewicht van het racket inclusief snaren, degrip en de bumper wordt door de producenten niet vermeld. Op onze website geven we echter bij de Harrow squashrackets twee gewichten aan. Het gewicht van uitsluitend het frame en het gewicht inclusief alle toebehoren. Dit doen we omdat Harrow als één van de weinige merken op hun rackets het gewicht inclusief alles vermeldt. Door beide gewichten weer te geven kun je deze rackets beter vergelijken met de rest.

  Squashen met een zwaarder racket kan echter ook voordelen hebben. In een volgende blog zullen we de voordelen van een zwaarder squashracket op een rijtje zetten. So stay tuned!

  Stuur ons een bericht

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Onlangs bekeken

  Het laatste nieuws op onze blog

  • Hoe plan je een goede squashtraining
   28 / Nov / 2023

   Silena - 11 / Feb / 2021

   Hoe plan je een goede squashtraining

  • De juiste squashbal voor de koude winterdagen
   14 / Nov / 2023

   Silena - 11 / Feb / 2021

   De juiste squashbal voor de koude winterdagen

  • Haal het maximale uit jezelf tijdens toernooien
   05 / Nov / 2023

   Silena - 11 / Feb / 2021

   Haal het maximale uit jezelf tijdens toernooien

  • Welk Slash racket moet ik kiezen?
   27 / Aug / 2023

   Silena - 11 / Feb / 2021

   Welk Slash racket moet ik kiezen?

  • Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket
   24 / Jul / 2023

   Silena - 11 / Feb / 2021

   Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket

  • Zo verbeter je je doorzwaai
   05 / Jun / 2023

   Silena - 11 / Feb / 2021

   Zo verbeter je je doorzwaai

  • En daar is het bewijs: Squash is de zwaarste racketsport ter wereld
   22 / May / 2023

   Silena - 11 / Feb / 2021

   En daar is het bewijs: Squash is de zwaarste racketsport ter wereld

  • Hoe kies ik het juiste squashracket?
   01 / May / 2023

   Silena - 11 / Feb / 2021

   Hoe kies ik het juiste squashracket?

  • Verschil tussen de Dunlop Pro en de Dunlop Competition Squashbal
   31 / Jan / 2023

   Silena - 11 / Feb / 2021

   Verschil tussen de Dunlop Pro en de Dunlop Competition Squashbal

  • Review Wilson Hyper Hammer 120
   01 / Dec / 2022

   Silena - 11 / Feb / 2021

   Review Wilson Hyper Hammer 120

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  Squashpoint 9.5 / 10 - 1760 Reviews @ KiYoh