• Gratis verzending vanaf €50,-
 • 30 dagen bedenktijd
 • Gratis retour

9.61807 beoordelingen

  08 / Oct / 2021

  Hoe World Squash Day is ontstaan

  Hoe World Squash Day is ontstaan
  Blog

  World Squash Day keert terug op zaterdag 9 oktober met ambitieuze plannen om het komende decennium een miljoen nieuwe spelers voor de sport te werven.

  World Squash Day is ondertussen een echt fenomeen geworden en wordt elk jaar door steeds meer squashclubs over de hele wereld uitgebreid gevierd. Het doel ervan is om meer spelers te genereren en squash als sport meer bekendheid te geven. En dit is niets voor niets, want uit steeds meer wetenschappelijke studies blijkt dat squash één van de gezondste sporten ter wereld is. Al in 2003 werd squash door het vooraanstaande Amerikaanse tijdschrift Forbes uitgeroepen tot de gezondste sport. En in een tijd waarin steeds meer mensen kampen met chronische gezondheidsklachten en overgewicht, zou deze sport weleens de uitkomst kunnen bieden. Want squash is meer dan alleen lichamelijke inspanning. Door het competitieve spelelement en het sociale karakter van de sport, vergeet je helemaal dat je in een hele korte tijd een volledige work-out hebt geleverd. Terwijl je geest zich focust op het spel en even nergens anders aan kan denken, bouwt je lichaam spieren op en verbrandt calorieën. En dat is precies waarom zo velen met goede voornemens zich elk jaar opnieuw aanmelden bij een fitnesscentrum. Maar na niet al te lange tijd blijkt deze vorm van lichaambeweging toch moeilijk vol te houden te zijn. Er ontbreekt simpelweg de fun-factor en dat is waar squash zich in onderscheidt. Het is leuk, vermakelijk en sociaal. Dus reden genoeg om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor deze mooie sport.

  Hoe is World Squash Day ontstaan

  Om de sport squash de aandacht te laten krijgen die het verdient, worden er op 9 oktober allerlei evenementen, toernooien en feesten georganiseerd waar menig squasher naar uit kijkt. Maar het verhaal achter World squash Day is bij de meesten niet bekend.

  World squash Day is door een groep squashvrienden opgericht als herdenking aan de omgekomen squashers tijdens de terroristische aanslagen van 9/11 in New York. Onder de slachtoffer bevond zich ook Derek Sword, een talentvolle Schotse speler. Legend Peter Nicol zat destijds bij hem in het internationale jeugdteam en nam daarom de belangrijke rol als president van WSD op zich. Nicol’s betrokkenheid was aangrijpend want ook hij zou in 2001 deelnemen aan de US Open in Boston die ze waren op aan het bouwen ten tijden van de terroristische aanslagen. Het toernooi werd verplaatst naar januari 2002 en kreeg de naam Memorial Open. Nadat Peter Nicol het toernooi gewonnen had vloog hij ’s nachts naar Londen met collega-prof spelers John White and Paul Price om te spelen op het eerste World squash Day evenement in de beroemde Lambs Club in Londen. Teams uit Londen en New York streden om de Derek Sword Trophy. De jaren erna volgde nog een aantal gedenkwaardige toernooien. Deze emotionele gelegenheden toonden aan hoe sport mensen bij elkaar kan brengen en wonden kan helen. En de passie die tijdens die evenementen ontstond voor World Squash Day is vandaag nog steeds voelbaar.

  Squash de oplossing voor het wereldwijde gezondheidsprobleem

  Alle naties over de hele wereld kampen vandaag de dag met dezelfde gezondheidsproblemen als gevolg van de veranderingen in leefstijl en alle elektronische alternatieven die de mens vandaag dient. De oprichter van WSD, Alan Thatcher is ervan overtuigd dat de sport squash hier de oplossing kan bieden. 

  Door de samenwerking met de World Squash Federation, de PSA Foundation en verschillende nationale federaties op elk continent, hoopt hij dat we er allemaal samen in slagen om bijzondere evenementen en toernooien te organiseren om zoveel mogelijk mensen wereldwijd enthousiast te maken voor de sport squash.

  Eén ding is zeker: bij Squashpoint zullen we dit bijzondere evenement niet onopgemerkt voor bij laten gaan. Als echte liefhebbers van de sport zullen we samen met jullie een maand lang feest vieren. Je kunt erop rekenen dat we tal van squashers, van absolute beginner tot ver gevorderd in het zonnetje zullen zetten. Verzeker jezelf ervan dat je niets zult missen door je hier aan te melden voor de nieuwsbrief. Zo ontvang jij altijd als eerste alle informatie over onze bijzondere World Squash Day acties in je mailbox. 

  And don’t forget: Squash is the very best game for Fun and Fitness.

   

  Stuur ons een bericht

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Onlangs bekeken

  Het laatste nieuws op onze blog

  • Hoe plan je een goede squashtraining
   28 / Nov / 2023

   08 / Oct / 2021

   Hoe plan je een goede squashtraining

  • De juiste squashbal voor de koude winterdagen
   14 / Nov / 2023

   08 / Oct / 2021

   De juiste squashbal voor de koude winterdagen

  • Haal het maximale uit jezelf tijdens toernooien
   05 / Nov / 2023

   08 / Oct / 2021

   Haal het maximale uit jezelf tijdens toernooien

  • Welk Slash racket moet ik kiezen?
   27 / Aug / 2023

   08 / Oct / 2021

   Welk Slash racket moet ik kiezen?

  • Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket
   24 / Jul / 2023

   08 / Oct / 2021

   Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket

  • Zo verbeter je je doorzwaai
   05 / Jun / 2023

   08 / Oct / 2021

   Zo verbeter je je doorzwaai

  • En daar is het bewijs: Squash is de zwaarste racketsport ter wereld
   22 / May / 2023

   08 / Oct / 2021

   En daar is het bewijs: Squash is de zwaarste racketsport ter wereld

  • Hoe kies ik het juiste squashracket?
   01 / May / 2023

   08 / Oct / 2021

   Hoe kies ik het juiste squashracket?

  • Verschil tussen de Dunlop Pro en de Dunlop Competition Squashbal
   31 / Jan / 2023

   08 / Oct / 2021

   Verschil tussen de Dunlop Pro en de Dunlop Competition Squashbal

  • Review Wilson Hyper Hammer 120
   01 / Dec / 2022

   08 / Oct / 2021

   Review Wilson Hyper Hammer 120

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  Squashpoint 9.5 / 10 - 1760 Reviews @ KiYoh