• Gratis verzending vanaf €50,-
  • 30 dagen bedenktijd
  • Gratis retour

9.61807 beoordelingen

    26 / Aug / 2018

    Review Dunlop Blackstorm 3.0 Squashrackets

    Review Dunlop Blackstorm 3.0 Squashrackets
    Blog

    In deze review ga ik jullie de nieuwe Dunlop Blackstorm 3.0 squashrackets voorstellen. Deze rackets zijn al jarenlang razend populair onder recreanten en dit is niet zo gek. Voor een schappelijke prijs krijg je een licht racket met goede speeleigenschappen en de andere merken is het nog niet gelukt om hier een antwoord op te vinden. De collectie Dunlop Blackstorm rackets heeft dit jaar de toevoeging 3.0 gekregen en de 3 modellen, de Graphite, de Titanium en de Carbon hebben een fris nieuw uiterlijk wat een absolute pro is.

    Eerst zal ik kort aangeven welke eigenschappen de rackets gemeenschappelijk hebben om vervolgens de verschillen toe te lichten zodat je eenvoudiger het juiste racket kunt kiezen. Alle Dunlop Blackstorm 3.0 squashrackets zijn gemaakt van ‘high modulus’ grafiet waardoor ze zeer sterk zijn. Ze kunnen tegen een stootje en dit is wel zo prettig bij een sport waar je regelmatig de muur raakt als je een balprobeert terug te slaan. Verder worden trillingen die ontstaan op het moment dat de bal de snaren raakt, beter opgevangen door het ‘high modulus’ grafiet en dit verbetert het gevoel dat je hebt over je shots. Op de 3- en 9-uurs positie is ook nog eens 4D Braided materiaal in 4 richtingen geweven om ervoor te zorgen dat het racketblad stabieler is tijdens een slag. En hierdoor heb je meer controle over de bal.

    Verschillen Dunlop Blackstorm 3.0 Squashrackets

    Het racket met de meeste precisie uit deze collectie is de Dunlop Blackstorm Graphite 3.0. Dit racket heeft een klassieke vorm met een brug en daardoor een compact racketblad. De ruimtes tussen de snaren zijn klein door het snarenpatroon van 16 x 19 en je kunt elke bal bijzonder goed richting geven. Door de head light balans is de Graphite extreem wendbaar en kun je gemakkelijk volleren.

    Wil je iets meer power, maar is controle ook belangrijk voor je, kies dan de Dunlop Blackstorm Carbon 3.0. Dit racket heeft een nog groter racketblad waardoor de snaren meer kunnen bewegen. Dit wordt versterkt door de Power Grommets, grotere openingen in het frame, waardoor de bal extra versnelling krijgt tijdens een slag. En ook het hoge balanspunt, de Carbon heeft een head heavy balans, zorgt voor extra racketversnelling tijdens een uitzwaai. Je kunt dan ook moeiteloos hard slaan met de Dunlop Blackstorm Carbon 3.0. Maar tegelijkertijd heb je ook veel controle over je slagen door de klassieke vorm van het frame en het gesloten snarenpatroon van 16 x 19. De Carbon presteert goed op alle gebieden en is een uitstekende allrounder.

    Ben je een squasher die maximale slagkracht wil en een racket waarmee je aanvallend kunt spelen, ga dan voor deDunlop Blackstorm Titanium 3.0. Dit racket heeft een zeer langgerekt druppelvormig racketblad en het snarenbed kan hierdoor meer bewegen dan bij de andere modellen uit de Blackstorm 3.0 serie. Tijdens een slag krijgt de bal een enorme versnelling en je kunt zonder veel inspanning hard slaan en je tegenstander met power play onder druk zetten. Door het druppelvormige blad is de Titanium 3.0 ook zeer vergevensgezind en je kunt zelfs ballen die je buiten de slagzone raakt goed controleren. Het rackets is verder zeer gestroomlijnd en door de extra head light balans, het meeste gewicht zit in de onderkant van het frame, heel eenvoudig te manoeuvreren.

    Welk racket je ook kiest uit de nieuwe Dunlop Blackstorm 3.0 collectie, met het nieuwe design maak je altijd een statement op de baan. Spelers die opzoek zijn naar een degelijk racket met veel power, zullen zeer tevreden zijn met de Titanium. Iemand die maximale controle over zijn spel wil, komt het beste uit de voeten met de Graphite. Squashers die een mix willen van slagkracht en precisie kunnen de Carbon overwegen als hun nieuwe racket. Als het aankomt op prijs-kwaliteitverhouding, komt de hele Dunlop Blackstorm 3.0 heel goed uit de test.

    Wellicht ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen:

    Dunlop Blackstorm 2.0 Squashrackets
    Hoe kies ik de juiste squashbal?

    Stuur ons een bericht

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Onlangs bekeken

    Het laatste nieuws op onze blog

    • Hoe plan je een goede squashtraining
      28 / Nov / 2023

      26 / Aug / 2018

      Hoe plan je een goede squashtraining

    •  De juiste squashbal voor de koude winterdagen
      14 / Nov / 2023

      26 / Aug / 2018

      De juiste squashbal voor de koude winterdagen

    • Haal het maximale uit jezelf tijdens toernooien
      05 / Nov / 2023

      26 / Aug / 2018

      Haal het maximale uit jezelf tijdens toernooien

    • Welk Slash racket moet ik kiezen?
      27 / Aug / 2023

      26 / Aug / 2018

      Welk Slash racket moet ik kiezen?

    • Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket
      24 / Jul / 2023

      26 / Aug / 2018

      Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket

    • Zo verbeter je je doorzwaai
      05 / Jun / 2023

      26 / Aug / 2018

      Zo verbeter je je doorzwaai

    • En daar is het bewijs: Squash is de zwaarste racketsport ter wereld
      22 / May / 2023

      26 / Aug / 2018

      En daar is het bewijs: Squash is de zwaarste racketsport ter wereld

    • Hoe kies ik het juiste squashracket?
      01 / May / 2023

      26 / Aug / 2018

      Hoe kies ik het juiste squashracket?

    • Verschil tussen de Dunlop Pro en de Dunlop Competition Squashbal
      31 / Jan / 2023

      26 / Aug / 2018

      Verschil tussen de Dunlop Pro en de Dunlop Competition Squashbal

    • Review Wilson Hyper Hammer 120
      01 / Dec / 2022

      26 / Aug / 2018

      Review Wilson Hyper Hammer 120

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Squashpoint 9.5 / 10 - 1760 Reviews @ KiYoh