• Gratis verzending vanaf €50,-
 • 30 dagen bedenktijd
 • Gratis retour

9.61807 beoordelingen

  Bart - 28 / Nov / 2017

  Review Head Graphene XT Xenon 135 Slimbody

  Review Head Graphene XT Xenon 135 Slimbody
  Blog

  De Head Graphene XT Xenon 135 Slimbody is het squashracket dat door zijn fraaie uiterlijk steeds weer mijn aandacht trekt en ik ben blij dat ik de kans kreeg om dit racket te gaan testen. De Head Graphene XT Xenon 135 Slimbody is het racket van Omar Mosaad, die onder de professionals ook wel bekend staat als "The Hammer of Thor". De lange Egyptenaar die met dit racket de nummer 3 op de wereldranglijst werd, slaat zo hard dat je bang bent dat de glazen voormuur wel eens zou kunnen breken.

  De Head Graphene XT Xenon 135 Slimbody staat dan ook voor veel slagkracht en maximale controle en we zijn de baan op gegaan om te kijken of dit in praktijk ook zo is. Hoge verwachtingen zijn altijd een beetje gevaarlijk, maar ik kan je nu al vertellen dat de Head Graphene XT Xenon 135 Slimbody mij niet teleur heeft gesteld.

  Ik was al bekend met de Head Graphene XT Xenon 120 Slimbody die ook afkomstig is uit de Xenon lijn van Head. Het verschil tussen de 120 en de 135 zit uitsluitend in het gewicht van het frame. De 135 is 15 gram zwaarder dan de 120. Houd er rekening mee dat dit getal altijd het gewicht is zonder bespanning. De 135 weegt met bespanning ongeveer 165 gram. En dat betekent dat je met de Head Graphene XT Xenon 135 Slimbody gemakkelijk een doorzwaai met meer balversnelling creëert.

  De Head Graphene XT Xenon 135 Slimbody is een top racket als het aankomt op controle. Wie in staat is zijn tegenstander onder druk te zetten met korte ballen, snelle volleys en precieze slagen zal zeer enthousiast zijn over dit racket. Met de Head Graphene XT Xenon 135 Slimbody maak je perfecte dropshots en ook ballen dicht langs de muur slaan, is geen enkel probleem. Niet alleen precisie, maar ook de beweeglijkheid zijn absolute pluspunten. Het slanke frame maakt het racket een stuk wendbaarder en zorgt ervoor dat je sneller en eerder kunt slaan. Overigens wordt de eigenschap ‘Slimbody’ op het frame zelf afgekort tot SB.

  Squashrackets die ontwikkeld zijn voor meer controle hebben een minder groot racketblad. De Head Graphene XT Xenon 135 Slimbody heeft een oppervlakte van 475 cm2 en hierdoor een kleinere sweet spot. Om het maximale uit het racket te halen, moet je de bal keer op keer in de sweet spot raken. Het is dan ook een racket waar de gevorderde speler het beste mee uit de voeten kan. De controle die je over de bal hebt in de sweet spot is sensationeel en ik heb zelden met een racket gespeeld waarmee je zo makkelijk nauwkeurig kunt slaan.

  Als we het racket onder de loep nemen op het gebied van slagkracht, wil ik daar meteen duidelijk in zijn. Slagkracht genereren met de Head Graphene XT Xenon 135 Slimbody is geen probleem, mits je beschikt over een goede techniek. Een squashers met minder ervaring, zal het moeilijk hebben om slagkracht te creëren met dit racket. Als ervaren speler daarentegen merk je gelijk dat je behoorlijk wat slagkracht kunt generen en dit komt door twee dingen. Ten eerste is de hals van dit racket vervaardigd uit een super sterk en tegelijkertijd licht materiaal, namelijk Graphene, en dat zorgt ervoor dat het gewicht verplaatst is naar de grip en het racketblad. Hierdoor kun je de bal nog harder slaan. Daarnaast heb je door de smalle profiel en het gestroomlijnde frame een stuk minder last van luchtweerstand tijdens je swing. De smalle rand van het frame heeft aan de andere kant wel een klein nadeeltje en dat is dat je naar mijn mening iets meer trilling voelt bij harde slagen.

  De Head Graphene XT Xenon 135 Slimbody is een fijn racket om mee te volleren. Het balanspunt van het frame ligt precies in het midden en dat in combinatie met het lichte gewicht zorgt dat je gemakkelijk uitzwaait. Het frame is met zijn 16 mm relatief dun waardoor je hem in vergelijking met andere rackets net iets sneller door de lucht beweegt. Mijn tegenstander kwam tijdens deze rackettest met een interessante opmerking. Hij vroeg zich namelijk af of het racket niet gevoeliger is voor breuken, omdat het dunner is. Bij navraag bij Squashpoint bleek juist dat de Head Graphene XT Xenon 135 Slimbody een zeer duurzaam racket is waar eigenlijk nooit problemen mee zijn. De nieuwe Graphene XT technologie heeft ervoor gezorgd dat Graphene nu nog 30 keer sterker is geworden. Leuk om te horen was ook dat Omar Mosaad (de man die bij wijze van spreken muren kan breken doordat hij zo hard slaat) in een seizoen minder rackets van dit model heeft laten sneuvelen dan van het vorige Head model waar hij mee speelde.

   

  Conclusie

  Naar mijn inziens is de Head Graphene XT Xenon 135 Slimbody een geweldig racket voor de gevorderde squasher. Het is veel meer een controle racket dan een power racket, maar een speler die beheerst over een goede techniek is zeker in staat om met dit racket voldoende slagkracht te genereren. Als deze techniek echter ontbreekt, wordt dat een heel stuk lastiger. Daarom zou ik persoonlijk de Head Graphene XT Xenon 135 Slimbody niet aanraden aan recreanten. Zelf ben ik zeer enthousiast over de precisie waarmee je de bal uitermate goed kunt sturen.

  Stuur ons een bericht

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Onlangs bekeken

  Het laatste nieuws op onze blog

  • Hoe plan je een goede squashtraining
   28 / Nov / 2023

   Bart - 28 / Nov / 2017

   Hoe plan je een goede squashtraining

  • De juiste squashbal voor de koude winterdagen
   14 / Nov / 2023

   Bart - 28 / Nov / 2017

   De juiste squashbal voor de koude winterdagen

  • Haal het maximale uit jezelf tijdens toernooien
   05 / Nov / 2023

   Bart - 28 / Nov / 2017

   Haal het maximale uit jezelf tijdens toernooien

  • Welk Slash racket moet ik kiezen?
   27 / Aug / 2023

   Bart - 28 / Nov / 2017

   Welk Slash racket moet ik kiezen?

  • Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket
   24 / Jul / 2023

   Bart - 28 / Nov / 2017

   Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket

  • Zo verbeter je je doorzwaai
   05 / Jun / 2023

   Bart - 28 / Nov / 2017

   Zo verbeter je je doorzwaai

  • En daar is het bewijs: Squash is de zwaarste racketsport ter wereld
   22 / May / 2023

   Bart - 28 / Nov / 2017

   En daar is het bewijs: Squash is de zwaarste racketsport ter wereld

  • Hoe kies ik het juiste squashracket?
   01 / May / 2023

   Bart - 28 / Nov / 2017

   Hoe kies ik het juiste squashracket?

  • Verschil tussen de Dunlop Pro en de Dunlop Competition Squashbal
   31 / Jan / 2023

   Bart - 28 / Nov / 2017

   Verschil tussen de Dunlop Pro en de Dunlop Competition Squashbal

  • Review Wilson Hyper Hammer 120
   01 / Dec / 2022

   Bart - 28 / Nov / 2017

   Review Wilson Hyper Hammer 120

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  Squashpoint 9.5 / 10 - 1760 Reviews @ KiYoh