• Gratis verzending vanaf €50,-
  • 30 dagen bedenktijd
  • Gratis retour

9.61807 beoordelingen

    Bart - 17 / Nov / 2017

    Review Prince Pro Shark Powerbite 650

    Review Prince Pro Shark Powerbite 650
    Blog

    Als de naam van dit squashracket verwijst naar een haai dan kun je eigenlijk niks anders verwachten dan dat dit racket bedoeld is voor een aanvallend spel. We zijn met dit racket de baan op gegaan om te testen welke eigenschappen de Prince Pro Shark Powerbite 650daadwerkelijk heeft en wat dit racket dan zo aanvallend maakt.

     

    Eerst even wat achtergrond informatie over de getallen die je op de Prince squashrackets ziet staan. Prince geeft zijn rackets tegenwoordig een power level. Het getal achter de naam van het racket geeft dus aan hoeveel slagkracht het racket bezit. Deze getallen lopen uiteen tussen de 200 en de 1000. Van de Prince Pro Shark Powerbite 650 mogen we op het gebied van slagkracht dus heel wat verwachten.

     

    Het eerste dat opvalt als je de Prince Pro Shark Powerbite 650 vast pakt, is dat het ontzettend licht is en zeer comfortabel in de hand ligt. Het racket heeft een licht frame van maar 129 gram (zonder snaren) en dat merk je meteen. De combinatie van het lichte gewicht met een licht head heavy balanspunt maken de Prince Pro Shark Powerbite 650 zeer wendbaar en geschikt voor een agressief en aanvallend spel. Volleren vanaf het midden van de baan is met dit racket geen enkel probleem.

     

    Wat mij verder opvalt, is dat je met de Prince Pro Shark Powerbite 650 gemakkelijk een goede uitzwaai maakt. Het swingt zonder enige moeite door de lucht. Harde ballen slaan kost geen enkele moeite. Je merkt dat de bal een soort van extra duwtje of versnelling krijgt op het moment dat hij de snaren raakt. Het woord ‘Powerbite’ verwijst naar het door Prince ontwikkelde open snarenpatroon dat zorgt voor extra balversnelling. De grote openingen tussen de snaren verminderen tevens de luchtweerstand.

     

    Een ander opvallend kenmerk van de Prince Pro Shark Powerbite 650 is dat je de bal als het ware kunt snijden. Hierdoor geef je spin aan de bal en blijft deze bij een drop shot dichter bij de voormuur. Zo maak je het je tegenstander extra lastig.

     

    Als je de bal in de sweetspot raakt heb je een lekker gevoel en veel controle. Maar ook als je de bal buiten de sweetspot raakt, kun je nog voldoende richting geven. Een klein nadeel is dat het racket dan wel iets inlevert in stabiliteit, maar dat weegt naar mijns inziens niet op tegen het grote voordeel van het Powerbite snarenpatroon om de bal al het ware te kunnen ‘snijden’. De Prince Pro Shark Powerbite 650 blijft best vergevingsgezind. De ruime sweetspot ontstaat door het druppelvormige racketblad.

     

    Conclusie

    Mijn conclusie is dat dit racket perfect is voor wie opzoek is naar een licht squashracket met enorm veel power waarmee je heerlijk aanvallend kunt spelen. Het heeft me werkelijk verbaasd dat je met zo’n licht racket zoveel power kunt generen op korte slagen en hoe gemakkelijk je met dit racket uitzwaait. Het was zelfs de Prince Pro Shark Powerbite 650 die me letterlijk uitdaagde om agressiever en aanvallender te gaan spelen. Iets dat ik normaal gesproken niet doe als ik bezig ben met een rackettest. Mijn focus ligt dan meer op andere dingen, maar de shark in mij kwam op een of andere manier tot leven. In het kort kan ik zeggen dat Prince Pro Shark Powerbite 650 staat voor snelle volleys, zeer krachtige slagen en korte snelle swings.

     

    Verschil Prince Pro Shark Powerbite 650 en Prince Pro Beast PowerBite 750

    We krijgen regelmatig de vraag wat precies het verschil is tussen de Prince Pro SharkPowerbite 650 en de Prince Pro Beast PowerBite 750. Ik heb beide rackets na elkaar getest om een goed gevoel te krijgen wat de verschillen precies zijn. Kort samengevat heeft de Prince Pro Beast PowerBite 750 meer slagkracht en de Prince Pro Shark Powerbite 650 heeft iets meer controle. Maar om eerlijk te zijn, zijn de verschillen niet zo groot. Ik zou het haast een detail noemen. Ook qua specificaties komen beide rackets erg overeen. Het zijn naar mijn mening beide absolute top rackets. En wellicht dat het uiterlijk of de kleur beter gezegd doorslaggevend voor mij zou zijn als ik zou moeten kiezen.

    Stuur ons een bericht

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Onlangs bekeken

    Het laatste nieuws op onze blog

    • Hoe plan je een goede squashtraining
      28 / Nov / 2023

      Bart - 17 / Nov / 2017

      Hoe plan je een goede squashtraining

    •  De juiste squashbal voor de koude winterdagen
      14 / Nov / 2023

      Bart - 17 / Nov / 2017

      De juiste squashbal voor de koude winterdagen

    • Haal het maximale uit jezelf tijdens toernooien
      05 / Nov / 2023

      Bart - 17 / Nov / 2017

      Haal het maximale uit jezelf tijdens toernooien

    • Welk Slash racket moet ik kiezen?
      27 / Aug / 2023

      Bart - 17 / Nov / 2017

      Welk Slash racket moet ik kiezen?

    • Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket
      24 / Jul / 2023

      Bart - 17 / Nov / 2017

      Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket

    • Zo verbeter je je doorzwaai
      05 / Jun / 2023

      Bart - 17 / Nov / 2017

      Zo verbeter je je doorzwaai

    • En daar is het bewijs: Squash is de zwaarste racketsport ter wereld
      22 / May / 2023

      Bart - 17 / Nov / 2017

      En daar is het bewijs: Squash is de zwaarste racketsport ter wereld

    • Hoe kies ik het juiste squashracket?
      01 / May / 2023

      Bart - 17 / Nov / 2017

      Hoe kies ik het juiste squashracket?

    • Verschil tussen de Dunlop Pro en de Dunlop Competition Squashbal
      31 / Jan / 2023

      Bart - 17 / Nov / 2017

      Verschil tussen de Dunlop Pro en de Dunlop Competition Squashbal

    • Review Wilson Hyper Hammer 120
      01 / Dec / 2022

      Bart - 17 / Nov / 2017

      Review Wilson Hyper Hammer 120

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Squashpoint 9.5 / 10 - 1760 Reviews @ KiYoh