• Gratis verzending vanaf €50,-
  • 30 dagen bedenktijd
  • Gratis retour

9.61807 beoordelingen

    05 / Apr / 2018

    3 waardevolle tips voor de beginnende squasher

    3 waardevolle tips voor de beginnende squasher
    Blog

    Ben je net begonnen met squashen? Gefeliciteerd, je hebt een uitstekende keuze gemaakt! Squash is een niet alleen een gezonde, maar ook een hele leuke sport waar je veel plezier aan zult beleven. Het is echter ook een zeer veeleisende sport, zowel fysiek als mentaal en in het begin kan het lastig zijn om te weten wat de beste manier is om goed van start te gaan. Met deze 3 waardevolle tips voor beginners zul je snel vooruitgang boeken en dat zal je nog meer plezier in de sport brengen.

    Kies de juiste squashbal

    Soms gaan beginners enthousiast de baan op, maar raken al snel teleurgesteld en gedemotiveerd. Vaak hoor je beginnende squashers ook dingen zeggen als: "De bal stuiterde helemaal niet. We konden niet meer dan een of twee rally's achter elkaar spelen. Squash is te moeilijk!" Dit gebeurt omdat niemand hen heeft uitgelegd hoe belangrijk het is om de juiste bal te kiezen. Het mooie aan de sport squash is juist dat iedereen een leuk spelletje kan spelen of je nu net begint of al jaren ervaring hebt. Maar hiervoor heb je wel de juiste bal nodig. Er zijn voor volwassenen vier type squashballen verkrijgbaar en je speelniveau bepaalt welk type bal voor jou geschikt is. Het is daarom zo jammer dat in de meeste squashcentra deze kennis ontbreekt en uitsluitend de Dunlop Pro Squashbal (dubbele gele stip) verkocht wordt. Deze bal is namelijk alleen bedoeld voor de gevorderde squasher en wordt dan ook op professionele toernooien gebruikt. Om de Dunlop Pro Squashbal goed te laten stuiteren, moet een speler hard kunnen slaan. Daarnaast moet deze bal ook warm geslagen worden voor gebruik, iets dat voor beginnende squashers lastig is. Ik raad je daarom aan om te beginnen met een bal met een blauwe stip erop. Met bijvoorbeeld de Dunlop Intro Squashbal (blauwe stip) wordt het spel gemakkelijker doordat deze bal veel beter stuitert en tevens iets groter is. Deze bal hoeft niet opgewarmd te worden, dus als beginner kun je direct aan het spel beginnen. Het grote voordeel als je als beginnende squasher met een Dunlop Intro Squashbal en iets later met de Dunlop Progress Squashbal (rode stip) speelt, is dat je rally's vanzelf langer zullen zijn. Dit verhoogt niet alleen het spelplezier, maar zal ook je fysieke inspanning verhogen en dat is natuurlijk het doel van het beoefenen van een sport. Als je na een tijd merkt dat het steeds makkelijker wordt om de bal te spelen, dan kun je overgaan op de Dunlop Competition Squashbal (enkele gele stip). Wil je meer weten over de verschillende type squashballen, lees dan ook de blog 'Hoe kies ik de juiste squashbal'.

    Neem een paar lessen

    Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat sportspecifieke bewegingen, zoals bijvoorbeeld het slaan van een squashbal, tussen de 1.000 en 2.000 keer herhaald moet worden om geautomatiseerd te zijn en tussen de 10.000 en 20.000 keer om de slag ontspannen en zonder nadenken te kunnen uitvoeren. Stel je nu voor dat je jezelf de verkeerde beweging aanleert. Dan zul je uiteindelijk opnieuw duizenden herhalingen nodig hebben om dit te corrigeren. Ik kan je vertellen dat dit niet leuk is (er is een tijd geweest dat mijn trainer ervoor zorgde dat mijn pols werd ingepakt om hem in de juiste positie te houden, het was zo moeilijk om af te komen van de "slechte gewoonte" die ik had aangeleerd ). Waarom is het een groot probleem als er iets wezenlijk fout is in je techniek? Simpelweg omdat het voorkomt dat je goede slagen maakt. Begrijp me niet verkeerd, er zijn verschillende technieken en stijlen, maar goede spelers beheersen de technische basiselementen goed. Dus, ga niet gewoon de baan op met je racket en begin de bal blindelings te slaan. Het is zeer aan te bevelen om op zijn minst enkele privélessen of groepslessen te volgen bij een goede trainer op je club. Je zult tijdens deze lessen een aantal essentiële dingen leren, zoals hoe je het racket moet vasthouden, hoe je je voeten moet plaatsen, hoe je een uitzwaai moet voorbereiden en uitvoeren. Maar dit alles zal je plezier in de sport alleen maar verhogen en met een paar lessen alleen al zul je zien dat je ook als beginnende squasher snel vooruit gaat.

    Gebruik je tijd op de baan efficiënt

    Wie eenmaal de smaak van het squashen te pakken heeft, komt al snel in de verleiding om het hele uurtje door gewoon wedstrijdjes te spelen. Maar als je snel vooruitgang wilt boeken, is het aan te raden om tenminste een deel van de tijd te besteden aan de training van je techniek. Ik adviseer beginners die snel vooruit willen gaan om hun sessie op de volgende manier in te delen: 1 Warming up (5-10 minuten, voor de eigenlijke training); 2 Simpele slagoefeningen (15-20 minuten); 3 Geconditioneerde games (15-20 minuten) waarbij je je tactiek verbetert door de mogelijke opties te beperken; 4 Normale games (15-20 minuten); 5 Ghosting/cooling down (5-10 minutes).

    In de volgende blog met effectievetrainingstips voor beginners ga ik dieper in op deze punten en zal ik je tips geven hoe je  het beste je training kunt plannen. So stay tuned!

     

    Deze artikelen interesseren je wellicht ook:
    Zo verbeter je je grip
    Zo verbeter je je doorzwaai 
    Het belang van een goede warming-up bij squash

    Stuur ons een bericht

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Onlangs bekeken

    Het laatste nieuws op onze blog

    • Ontketen je volledige potentieel met de nieuwe Carboflex X-Top V2 rackets
      15 / Sep / 2024

      05 / Apr / 2018

      Ontketen je volledige potentieel met de nieuwe Carboflex X-Top V2 rackets

    • Ontketen je spel met de nieuwe Dunlop FX squashrackets
      09 / Aug / 2024

      05 / Apr / 2018

      Ontketen je spel met de nieuwe Dunlop FX squashrackets

    • Hoe plan je een goede squashtraining
      28 / Nov / 2023

      05 / Apr / 2018

      Hoe plan je een goede squashtraining

    •  De juiste squashbal voor de koude winterdagen
      14 / Nov / 2023

      05 / Apr / 2018

      De juiste squashbal voor de koude winterdagen

    • Haal het maximale uit jezelf tijdens toernooien
      05 / Nov / 2023

      05 / Apr / 2018

      Haal het maximale uit jezelf tijdens toernooien

    • Welk Slash racket moet ik kiezen?
      27 / Aug / 2023

      05 / Apr / 2018

      Welk Slash racket moet ik kiezen?

    • Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket
      24 / Jul / 2023

      05 / Apr / 2018

      Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket

    • Zo verbeter je je doorzwaai
      05 / Jun / 2023

      05 / Apr / 2018

      Zo verbeter je je doorzwaai

    • En daar is het bewijs: Squash is de zwaarste racketsport ter wereld
      22 / May / 2023

      05 / Apr / 2018

      En daar is het bewijs: Squash is de zwaarste racketsport ter wereld

    • Hoe kies ik het juiste squashracket?
      01 / May / 2023

      05 / Apr / 2018

      Hoe kies ik het juiste squashracket?

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Squashpoint 9.5 / 10 - 1760 Reviews @ KiYoh