• Gratis verzending vanaf €50,-
  • 30 dagen bedenktijd
  • Gratis retour

9.61807 beoordelingen

    Silena - 29 / Aug / 2022

    Het belang van goede squashsokken

    Het belang van goede squashsokken
    Blog

    Squashsokken, sommige squashers zweren erbij terwijl andere spelers het nut van het dragen van speciale squashsokken helemaal niet inzien. Maar iedereen die graag sport weet dat er niets zo vervelend is als sokken die niet lekker zitten, knellen of schuren. Met blaren en blessures als gevolg. Elke actieve squasher is zich bewust van het belang van goede en aansluitende squashschoenen. Maar squashsokken blijven op één of andere manier altijd een beetje onderbelicht.

    Gelukkig wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar de voordelen van het dragen van goede sportsokken. Zo is er bij hardlopen meermaals gekeken naar de voordelen en nadelen van hardlopen op blote voeten. De resultaten zijn bij deze sport niet eenduidig, maar bij squash is blootsvoets geen optie natuurlijk. Transpirerende voeten op een gladde houten ondergrond is vragen om ongelukken. Dus bij squash is het alleen interessant om te kijken naar het nut van goede squashsokken versus gewone sokken.

    Uit steeds meer onderzoeken blijkt echter dat het heel belangrijk is goede sportsokken te dragen bij intensieve sporten. Squashsokken zorgen niet alleen voor een stukje extra comfort, maar beschermen je voeten ook tegen vervelende blessures. Goede squashsokken behoren uitgerust te zijn met verstevigde bogen die de minder sterke onderdelen in de voet extra stevigheid bieden. Daarnaast is een goede luchtcirculatie ook essentieel om de voet koel te houden en overmatig transpireren tegen te gaan. Hiermee voorkom je vervelende blaren en wondjes. Zeker nu vandaag de dag de meeste sportschoenen gemaakt worden van synthetische materialen die het krijgen van zweetvoeten in de hand werken.

    De meeste squashsokken van de bekende merken als Head, Salming, Wilson en Dunlop zijn uitgerust met inzetstukken van een gaasachtige stof dat zorgt voor extra ventilatie van de voet. Ook wordt er, net als bij squashkleding, steeds meer geëxperimenteerd met bepaalde technologieën die sneller vocht kunnen afvoeren zodat de voet droog blijft. Bovendien zijn de meeste squash- en tennissokken voorzien van een soort kussentjes die voor extra demping zorgen. Zeker bij de sport squash waarbij je vaak onverwacht uitstapt en korte en explosieve sprintjes maakt, is het van wezenlijk belang dat de schokken goed worden opgevangen. Het is bewezen dat de juiste demping in sokken de kans op blessures in je scheenbeen, hamstring of knie vermindert.

    Een andere pluspunt van kwalitatieve squash sokken is dat ze ervoor zorgen dat je voet niet kan schuiven in de schoen. Ook dit is belangrijk om blessures te voorkomen.

    De materiaal samenstelling van de sokken die je draagt, is eveneens belangrijk. Katoen is ademend en zit erg comfortabel. Maar volledig katoenen sokken zijn niet ideaal voor intervalsporten. Daarom wordt er altijd gekozen voor een combinatie van katoen met polyamide, nylon of polyester en elastan. Elastan is nodig om de sok aansluitend te maken.

    Een goede squashsok sluit naadloos aan op je voet en mag dus niet te groot zijn. Houd er echter wel rekening mee dat sokken altijd iets krimpen in de was. Het valt overigens niet aan te raden om je squashsokken in de droger te doen.

    Ook zijn er speciale squashsokken voor heren en voor dames. We krijgen regelmatig de vraag of dat echt belangrijk is of dat men alleen naar de maat hoeft te kijken. Maar het spreekt voor zich dat de vrouwenvoet anders is dan een mannenvoet. De vrouwenvoet is korter, smaller en fijner gevormd. Daarnaast heeft de voet van een dame ook 30% minder volume dan die van een man met dezelfde schoenmaat. Als het op draagcomfort aankomt, adviseren we vrouwen dan ook om te kiezen voor een dames squashsok. Comfortabel zittende sokken is een absolute must tijdens het squashen, want je wilt tenslotte niet bezig zijn met andere zaken dan het spel.

     

    Misschien vind je de volgende blogs ook interessant:
    Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket
    Verschil tussen de Dunlop Pro en de Dunlop Competion Squashbal

     

    Stuur ons een bericht

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Onlangs bekeken

    Het laatste nieuws op onze blog

    • Hoe plan je een goede squashtraining
      28 / Nov / 2023

      Silena - 29 / Aug / 2022

      Hoe plan je een goede squashtraining

    •  De juiste squashbal voor de koude winterdagen
      14 / Nov / 2023

      Silena - 29 / Aug / 2022

      De juiste squashbal voor de koude winterdagen

    • Haal het maximale uit jezelf tijdens toernooien
      05 / Nov / 2023

      Silena - 29 / Aug / 2022

      Haal het maximale uit jezelf tijdens toernooien

    • Welk Slash racket moet ik kiezen?
      27 / Aug / 2023

      Silena - 29 / Aug / 2022

      Welk Slash racket moet ik kiezen?

    • Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket
      24 / Jul / 2023

      Silena - 29 / Aug / 2022

      Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket

    • Zo verbeter je je doorzwaai
      05 / Jun / 2023

      Silena - 29 / Aug / 2022

      Zo verbeter je je doorzwaai

    • En daar is het bewijs: Squash is de zwaarste racketsport ter wereld
      22 / May / 2023

      Silena - 29 / Aug / 2022

      En daar is het bewijs: Squash is de zwaarste racketsport ter wereld

    • Hoe kies ik het juiste squashracket?
      01 / May / 2023

      Silena - 29 / Aug / 2022

      Hoe kies ik het juiste squashracket?

    • Verschil tussen de Dunlop Pro en de Dunlop Competition Squashbal
      31 / Jan / 2023

      Silena - 29 / Aug / 2022

      Verschil tussen de Dunlop Pro en de Dunlop Competition Squashbal

    • Review Wilson Hyper Hammer 120
      01 / Dec / 2022

      Silena - 29 / Aug / 2022

      Review Wilson Hyper Hammer 120

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Squashpoint 9.5 / 10 - 1760 Reviews @ KiYoh