• Gratis verzending vanaf €50,-
 • 30 dagen bedenktijd
 • Gratis retour

9.61807 beoordelingen

  13 / Aug / 2020

  Review Dunlop CX Performance Long Backpack

  Review Dunlop CX Performance Long Backpack
  Blog

  Je hebt van die momenten dat je iets ziet en meteen bij jezelf denkt ‘dat is echt iets voor mij’. Normaal gesproken ben ik helemaal niet iemand die de nieuwste iPhone wil hebben op het moment dat hij uitkomt, maar dit nieuwe type rugzak had meteen mijn volle aandacht. En de belangrijkste reden hiervoor is dat het de eerste rugzak is waar je rackets volledig inpassen van het racketblad tot en met het uiteinde van het handvat. Omdat ik iemand ben die eerder de fiets dan de auto neemt als ik naar de squashbaan ga, is het dit jaar al een aantal keer voorgekomen dat het ineens begon te regenen terwijl ik op fiets zat. Nou maken een paar druppels voor mij niks uit, maar voor mijn rackets wel en bij een gewone rugzak steekt het handvat buiten de tas. Waarna ik vervolgens bij het zien van elk donker wolkje weer mijn 12 racket bag op mijn rug hees. En dit is zeker in het voorjaar en in de zomer niet ontspannen fietsen. Dus je begrijpt dat mijn hart een sprongetje maakte toen ik ineens de Dunlop CX Performance Long Backpackzag. Waarom heeft niemand dit eerder bedacht? Maar nu ik hem 2 weken in gebruik heb, zijn er een aantal dingen die me opvallen waar ik in eerste instantie niet bij stil had gestaan. In deze review van de Dunlop CX Performance Long Backpack zal ik daarom de voor- en nadelen van deze speciale backpack op een rijtje zetten.

  Om maar meteen te beginnen met één van de leukste voordelen, kan ik je vertellen dat deze tas werkelijk multifunctioneel is. Op deze eerste echte warme dag van het jaar, heb ik mijn racket uit de tas gehaald en keurig tegen de muur gezet om de Dunlop CX Performance Long Backpack te vullen met een groot strandlaken om even wat afkoeling te zoeken aan de plassen. Voor dit soort dagen is mijn oude Tecnifibre Air Endurance Backpack niet geschikt. Het grote nadeel van dit voordeel is echter dat mijn vriendin al snel ontdekt had dat de gespen aan de zijkant van de Dunlop CX Performance Long Backpack ideaal dienst doen voor haar yoga matje. En daar is deze ‘luxe rackettas’ toch echt niet voor bedoeld. Strand, yoga, squash… hij zal deze zomer vast en zeker ook mee gaan op onze stedentrip naar Budapest.

  Terug naar squash want daar is hij uiteindelijk voor bedoeld. Het grote voordeel van deze rugzak is dat je racket er dus volledig in past, waardoor ook je grip goed beschermd is tegen regen en op tropische dagen als deze realiseer ik me pas dat de volle zon ook niet heel goed is voor je grip. Het achterste vak is het racketcompartiment en een klittenbandje op de achterste zijde voorkomt dat je racket gaat schuiven in de tas. In dit klittenbandje passen zeker 3 tot 4 rackets. Het voorste vak heeft twee handige vakken van netstof, waarvan eentje met een rist waar ik mijn telefoon en portemonnee in bewaar. Het andere vak is lang, maar niet heel erg diep. Handig om een handdoek, balletjes en kleding in mee te nemen, maar heel veel meer past niet. En dan kom ik meteen aan bij dat wat ik een nadeel vind van deze rugzak en dat is het ontbreken van een apart schoenenvak. Nu stop ik mijn kleding bij de rackets en mijn schoenen in het voorvak. Het kan allemaal, maar persoonlijk zou ik mijn natte kleding en vieze schoenen liever apart opbergen en niet bij mijn waardevolle spullen. Er zit echter aan de voorkant ook nog een handig ritsvak dat tevens behoorlijk ruim is, waar je eventueel ook je waardevolle spullen in kunt opbergen. Maar zelf vind ik zo’n binnenvakje wel een veilige plek voor mijn telefoon. Bovendien vind ik dit voorvak nu in de zomer erg handig om mijn zonnebril in op te bergen. Maar als ik deze review van de Dunlop CX Performance Long Backpack in de winter had geschreven, had ik er waarschijnlijk anders naar gekeken. En om dan toch nog maar even in zomerse sferen te blijven, kan ik je vertellen dat het werkelijk een uitkomst is dat één van de zijvakken gemaakt is van een isolerend materiaal dat je flesje water lekker koel houdt. Het tweede zijvak is van netstof en net als het eerste vak een behoorlijk groot zijvak waar je een tube met balletjes of zelf een tweede bidon in kunt doen.

  Dan is er tot slot nog iets waar ik erg enthousiast over ben en dat is hoe ongelooflijk comfortabel deze rugzak zich laat dragen. Zowel de schouderriemen als de achterkant zijn gemaakt van een dik schuim dat lekker zacht aanvoelt op je schouders. En hierin zie je wel duidelijk de ‘performance’ afwerking terug. Dit geldt overigens ook voor de stof en de ritsen die naar mijn mening van behoorlijke hoge kwaliteit zijn.

   

  Wellicht interesseren je de volgende artikelen ook:
  Review Tecnifibre Air Endurance Rackpack
  Review Dunlop Force Evolution 120

  Stuur ons een bericht

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Onlangs bekeken

  Het laatste nieuws op onze blog

  • Hoe plan je een goede squashtraining
   28 / Nov / 2023

   13 / Aug / 2020

   Hoe plan je een goede squashtraining

  • De juiste squashbal voor de koude winterdagen
   14 / Nov / 2023

   13 / Aug / 2020

   De juiste squashbal voor de koude winterdagen

  • Haal het maximale uit jezelf tijdens toernooien
   05 / Nov / 2023

   13 / Aug / 2020

   Haal het maximale uit jezelf tijdens toernooien

  • Welk Slash racket moet ik kiezen?
   27 / Aug / 2023

   13 / Aug / 2020

   Welk Slash racket moet ik kiezen?

  • Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket
   24 / Jul / 2023

   13 / Aug / 2020

   Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket

  • Zo verbeter je je doorzwaai
   05 / Jun / 2023

   13 / Aug / 2020

   Zo verbeter je je doorzwaai

  • En daar is het bewijs: Squash is de zwaarste racketsport ter wereld
   22 / May / 2023

   13 / Aug / 2020

   En daar is het bewijs: Squash is de zwaarste racketsport ter wereld

  • Hoe kies ik het juiste squashracket?
   01 / May / 2023

   13 / Aug / 2020

   Hoe kies ik het juiste squashracket?

  • Verschil tussen de Dunlop Pro en de Dunlop Competition Squashbal
   31 / Jan / 2023

   13 / Aug / 2020

   Verschil tussen de Dunlop Pro en de Dunlop Competition Squashbal

  • Review Wilson Hyper Hammer 120
   01 / Dec / 2022

   13 / Aug / 2020

   Review Wilson Hyper Hammer 120

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  Squashpoint 9.5 / 10 - 1760 Reviews @ KiYoh