• Gratis verzending vanaf €50,-
 • 30 dagen bedenktijd
 • Gratis retour

9.61807 beoordelingen

  17 / Jan / 2019

  Review Tecnifibre Air Endurance Rackpack

  Review Tecnifibre Air Endurance Rackpack
  Blog

  Toen ik gisteravond zwetend en hijgend van de baan kwam, werd ik door een andere speler aangesproken met de vraag of zo’n rackpack ook handig is voor squash. Nadat ik mijn tas uitgebreid had geshowd (gelukkig had ik op dat moment mijn stinkende schoenen nog aan) en mijn ervaring had gedeeld, bedacht ik tijdens het douchen dat het geen gek idee zou zijn om eens iets te schrijven over een rackpack. Dit nieuwe type squashtas is namelijk nog niet zo lang op de markt en absoluut anders dan alles wat je gewend bent van een rackettas. In deze review van de Tecnifibre Air Endurance Rackpack zal ik je een kijkje geven in mijn tas.

  Voorheen heb ik altijd 9 racket bags gehad van verschillende merken in combinatie met een rugzak die ik handig vind voor in de zomer. Maar toen in het voorjaar van afgelopen jaar de Tecnifibre Air Endurance Rackpack uitkwam, heb ik me geen seconde bedacht en meteen deze rackpack aangeschaft. En de reden hiervoor was dat het me prettig leek om in één blik al je spullen te zien. Ik ben iemand die altijd alles kwijtraakt in mijn squashtas. Hoe vaak ik niet voor de auto gehurkt op de grond heb gezeten om mijn hele tas te doorzoeken naar mijn autosleutel. En zo ging het er ook wel eens aan toe op een toernooi, vlug even een ander gripje zoeken of he waar is mijn hoofdband nu. Je kent het vastwel. Voor mij geldt in ieder geval hoe meer risten en vakjes hoe lastiger ik mijn spullen terugvind. En dat probleem was meteen opgelost met de rackpack.


  De Tecnifibre Air Endurance Rackpack heeft maar 1 hoofdcompartiment en je ritst hem aan de bovenkant open als een soort koffertje, zodat je meteen alles ziet wat in je tas zit. Dit compartiment kun je weer onderverdelen in vijf verschillende vakken, om je spullen toch geordend en gescheiden van elkaar op te bergen. Vind je vijf vakken te veel, of wil je meer dan vier rackets meenemen, dan kun je er ook drie grote vakken van maken. Dit gaat heel gemakkelijk door de tussenstukken die met klittenband bevestigd zitten, te verwijderen. Je schuift ze als het ware aan de kant. Ook dit vind ik een groot voordeel, want als je ze eruit zou halen, raak je ze veel te gemakkelijk kwijt. Bovendien kun je zo ter plekke bedenken hoeveel vakken je nodig hebt op die dag of op dat moment. Deze verwijderbare wanden zijn allemaal gemaakt van een dik en stevig schuim, zodat ze niet alleen mooi recht blijven staan, maar ook bescherming bieden aan rackets. Aan de binnenkant van de bovenzijde van de Tecnifibre Air Endurance Rackpack zitten ook nog twee handige ritvakken waar je doorheen kijkt en dus ook weer snel vindt wat je zoekt. Maar wat ik jammer vind is dat de bovenkant helemaal niet verstevigd is, waardoor hij dubbelvouwt en je de klep met één hand moet openhouden om de balletjes er met de andere hand uit te pakken. Als ze de bovenklep op één of andere manier zouden verstevigen was dat probleem makkelijk te verhelpen. Mijn sleutels hebben in de rackpack nu ook een vaste plek, namelijk in het enige ritsvakje aan de buitenkant van de tas.

  Alle tassen uit de Tecnifibre Air Endurance collectie zijn voorzien van drie nieuwe technologieën die ik ook nog even onder de loep wil nemen. De 'Speed Ventilation' vind ik heel fijn en echt onderscheidend doordat bijna de hele zijkant van de tas voorzien is van luchtgaten heb je werkelijk een goede ventilatie van de tas en dat is bij mij geen overbodige luxe met al die doordrenkte kleding na het squashen. Deze 'Speed Ventilation' zit ook in het aparte schoenenvak waar ik na afloop mijn stinkende schoenen in stop. Dit vak is zo ruim dat ik er zelfs mijn natte slippers die ik gebruik om te douchen bij stop. De 'Rip Stop Fabric' is een andere technologie waar Tecnifibre zich mee wil onderscheiden. Deze zit verwerkt in de stof waar de tas van gemaakt is en maakt hem waterafstotend en licht om te dragen. Om eerlijk te zijn, heb ik de waterdichtheid van de Tecnifibre Air Endurance Rackpack niet uitgetest, want bij de eerste regendruppel neem ik, hoe onsportief dan ook, toch liever de auto dan de fiets. Maar zwaar voelt de tas niet aan als hij goed gevuld is. Zeker als je naar een toernooi gaat en extra veel bij je hebt, is dat een pre. Tot slot nog iets over het alles vernieuwende 'All In One Carrying System'. Dit betekent in principe dat je de tas met alleen de schouderriemen op alle verschillende manier kunt dragen. Op de rug en in de hand. Persoonlijk vind ik dat de rackpack prima en comfortabel op de rug zit, ook gemakkelijk over een schouder te hangen is, maar dat het zeker niet fijn is om de tas op die manier in de hand te dragen. Met de inkepingen in de schouderriemen pak je de rackpack gemakkelijk op om mee te nemen, maar het is naar mijn idee niet comfortabel om hem langer in de hand te dragen. Dit komt omdat de riemen dan te lang zijn en je de tas onnatuurlijk hoger moet tillen. Ik geef dus de voorkeur aan een gevoerd handvat boven op de tas. Maar bij een rackpack is dat niet mogelijk omdat je de tas aan de bovenkant helemaal openritst. Aan beide zijkanten zit een handvat, maar die zijn naar mijn idee uitsluitend bedoeld om de tas aan op te tillen.


  Tot voorkort was Tecnifibre altijd de enige die hun tassen speciaal ontwikkelden voor squash. Hier is echter enigszins concurrentie gekomen van het merk Unsquashable, die zich met al zijn producten uitsluitend richt op de sport squash. Maar de leuke details als speciale vakjes voor squashballetjes in de Tecnifibre rackettassen kan ik nog steeds erg waarderen.

  Samengevat kan ik je dus vertellen dat de Tecnifibre Air Endurance Rackpack een uitkomst is als je het fijn vindt om al je spullen in één oogwenk terug te vinden. Rackets, schoenen, accessoires, eten en drinken, alles heeft zijn eigen plek, waardoor je ook gemakkelijk controleert of je alles bij je hebt en niks vergeet. De rackpack is optimaal geventileerd en dat is eveneens een absoluut pluspunt. Het aparte en ruime schoenenvak is ook fijn. Het enige minpuntje is de bovenkant die naar mijn inziens van een steviger materiaal gemaakt had mogen worden. De tas is prettig als rugzak te dragen en ook hang je hem makkelijk even over je schouder. De tas is echter minder geschikt om lange afstanden in de hand te dragen, maar het is natuurlijk de vraag hoe belangrijk dat voor je is.

   

  Wellicht interesseren de volgende artikelen je ook:
  De innovatieve Tecnifibre Air Endurance Squashtassen
  Introductie Tecnifibre Carboflex X-Speed

  Stuur ons een bericht

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Onlangs bekeken

  Het laatste nieuws op onze blog

  • Hoe plan je een goede squashtraining
   28 / Nov / 2023

   17 / Jan / 2019

   Hoe plan je een goede squashtraining

  • De juiste squashbal voor de koude winterdagen
   14 / Nov / 2023

   17 / Jan / 2019

   De juiste squashbal voor de koude winterdagen

  • Haal het maximale uit jezelf tijdens toernooien
   05 / Nov / 2023

   17 / Jan / 2019

   Haal het maximale uit jezelf tijdens toernooien

  • Welk Slash racket moet ik kiezen?
   27 / Aug / 2023

   17 / Jan / 2019

   Welk Slash racket moet ik kiezen?

  • Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket
   24 / Jul / 2023

   17 / Jan / 2019

   Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket

  • Zo verbeter je je doorzwaai
   05 / Jun / 2023

   17 / Jan / 2019

   Zo verbeter je je doorzwaai

  • En daar is het bewijs: Squash is de zwaarste racketsport ter wereld
   22 / May / 2023

   17 / Jan / 2019

   En daar is het bewijs: Squash is de zwaarste racketsport ter wereld

  • Hoe kies ik het juiste squashracket?
   01 / May / 2023

   17 / Jan / 2019

   Hoe kies ik het juiste squashracket?

  • Verschil tussen de Dunlop Pro en de Dunlop Competition Squashbal
   31 / Jan / 2023

   17 / Jan / 2019

   Verschil tussen de Dunlop Pro en de Dunlop Competition Squashbal

  • Review Wilson Hyper Hammer 120
   01 / Dec / 2022

   17 / Jan / 2019

   Review Wilson Hyper Hammer 120

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  Squashpoint 9.5 / 10 - 1760 Reviews @ KiYoh