• Gratis verzending vanaf €50,-
 • 30 dagen bedenktijd
 • Gratis retour

9.61807 beoordelingen

  Bart - 17 / Dec / 2019

  Review Tecnifibre Carboflex 125

  Review Tecnifibre Carboflex 125
  Blog

  DeTecnifibre Carboflex 125 is het squashracket dat Mohamed Elshorbagy naar de top bracht en met de opvolger van dit racket, de Tecnifibre Carboflex 125S werd deze prof zelfs de nummer 1 van de wereld.

   

  De Tecnifibre Carboflex 125 is nog steeds een zeer populair racket onder zowel de profs, gevorderde squashers als onder recreanten. Er wordt soms wel eens geopperd dat het één van de betere squashrackets ooit is. Het leek ons daarom een goed idee om de proef op de som te nemen en te kijken waarom juist dit squashracket zo populair is. Ik heb met dit racket een tijdje gespeeld en wil mijn ervaringen graag met jullie delen in deze review over de Tecnifibre Carboflex 125.

   

  Om te beginnen even wat specificaties op een rij. De Tecnifibre Carboflex 125 is zoals je misschien wel verwacht een racket van 125 gram en heeft een balanspunt van 350 mm en is daardoor licht head heavy. De Tecnifibre Carboflex 125 is net iets minder head heavy dan de Tecnifibre Carboflex 130. Dit krachtige squashracket heeft een groot druppelvormig racketblad met een afmeting van 500 cm2. Het voordeel van dit grote en langwerpige racketblad is dat de lengtesnaren langer zijn waardoor je meer slagkracht hebt en een grotere sweet spot. Dit is het gedeelte van de bespanning waar je veel controle hebt op de bal. Hierdoor is de Tecnifibre Carboflex 125 behoorlijk vergevingsgezind en dat maakt dit racket uit de bovenlijn van Tecnifibre naar mijn mening ook geschikt voor iets minder gevorderde spelers die op zoek zijn naar een top racket.

   

  De Tecnifibre Carboflex 125 is een behoorlijk krachtig racket voor het lichte gewicht dat het heeft. Het balanspunt en de lange snaren dragen hier natuurlijk aan bij. Het kost absoluut geen moeite om de bal achterin de baan te krijgen. Persoonlijk vind ik dat je zelfs met een korte uitzwaai nog veel power kunt genereren en dat maakt het mogelijk om langer te wachten met je slag. Doordat het racket licht is en het balanspunt net boven het midden ligt, is de Tecnifibre Carboflex 125 ook erg beweeglijk. Naar mijn idee zit er precies genoeg gewicht in de top van het racket om gemakkelijk uit te zwaaien en een behoorlijke versnelling te creëren. Als je met het racket speelt, merk je al snel waarom dit squashracket bekend staat als één van de krachtigste rackets.

   

  Ook het gevoel dat je hebt op het moment dat de bal de snaren raakt, is erg prettig. Er ontstaat weliswaar een kleine trilling als je de bal buiten de sweet spot en dicht bij het frame raakt, maar deze lichte vibratie is niet overheersend of irritant. Mocht je dit wel storend vinden dan kun je altijd een dempertje gebruiken. Want de Tecnifibre Carboflex 125 is standaard niet uitgerust met een demper.

   

  Daarnaast is de Tecnifibre Carboflex 125 een zeer stevig en duurzaam racket en bij navraag bleek dat er nauwelijks tot geen problemen met dit racket zijn.

   

  De enorme power en excellente beweeglijkheid van dit racket maken de Tecnifibre Carboflex 125 geschikt voor zowel een gevorderde speler als een intermediate squasher. Het racket is snel genoeg om goed te kunnen volleren en de bal aan te vallen. Maar ook iemand die van lange rally’s houdt met veel lengteslagen komt met dit racket goed uit de voeten. Zelf vind ik het heel fijn dat je met de Tecnifibre Carboflex 125 ook met een korte uitzwaai heel veel power kunt genereren. Al met al een geweldig racket en ik begrijp nu heel goed waarom het zo populair is onder haast alle type spelers.

   

  Zoals ik boven in deze review van de Tecnifibre Carboflex 125 al aangaf heeft dit geliefde racket ook een opvolger gekregen, namelijk de Tecnifibre Carboflex 125S.

   

  De volgende artikelen interesseren je wellicht ook:
  Review Tecnifibre Carboflex 125 S
  Introductie Tecnifibre Carboflex X-Speed
  Review Wilson Hyper Hammer 120

  Stuur ons een bericht

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Onlangs bekeken

  Het laatste nieuws op onze blog

  • Hoe plan je een goede squashtraining
   28 / Nov / 2023

   Bart - 17 / Dec / 2019

   Hoe plan je een goede squashtraining

  • De juiste squashbal voor de koude winterdagen
   14 / Nov / 2023

   Bart - 17 / Dec / 2019

   De juiste squashbal voor de koude winterdagen

  • Haal het maximale uit jezelf tijdens toernooien
   05 / Nov / 2023

   Bart - 17 / Dec / 2019

   Haal het maximale uit jezelf tijdens toernooien

  • Welk Slash racket moet ik kiezen?
   27 / Aug / 2023

   Bart - 17 / Dec / 2019

   Welk Slash racket moet ik kiezen?

  • Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket
   24 / Jul / 2023

   Bart - 17 / Dec / 2019

   Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket

  • Zo verbeter je je doorzwaai
   05 / Jun / 2023

   Bart - 17 / Dec / 2019

   Zo verbeter je je doorzwaai

  • En daar is het bewijs: Squash is de zwaarste racketsport ter wereld
   22 / May / 2023

   Bart - 17 / Dec / 2019

   En daar is het bewijs: Squash is de zwaarste racketsport ter wereld

  • Hoe kies ik het juiste squashracket?
   01 / May / 2023

   Bart - 17 / Dec / 2019

   Hoe kies ik het juiste squashracket?

  • Verschil tussen de Dunlop Pro en de Dunlop Competition Squashbal
   31 / Jan / 2023

   Bart - 17 / Dec / 2019

   Verschil tussen de Dunlop Pro en de Dunlop Competition Squashbal

  • Review Wilson Hyper Hammer 120
   01 / Dec / 2022

   Bart - 17 / Dec / 2019

   Review Wilson Hyper Hammer 120

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  Squashpoint 9.5 / 10 - 1760 Reviews @ KiYoh