• Gratis verzending vanaf €50,-
  • 30 dagen bedenktijd
  • Gratis retour

9.61807 beoordelingen

    30 / Aug / 2021

    Review Tecnifibre Carboflex 125 S

    Review Tecnifibre Carboflex 125 S
    Blog

    De Tecnifibre Carboflex 125 S is misschien wel het populairste squashracket aller tijden. Het was dit racket waarmee Mohammed El Shorbagy wereldkampioen werd in 2017. Ondanks dat dit racket sinds kort een opvolger heeft, de Tecnifibre Carboflex 125 X-Speed, blijft de Tecnifibre Carboflex 125 S een zeer geliefd racket onder gevorderde squashers. Al eerder mocht ik dit racket voor Squashpoint testen voor een video review. Maar omdat er nu vier Tecnifibre Carboflex rackets met een gewicht van 125 gram op de markt zijn, is het wellicht een goed idee om de kwaliteiten van dit racket nog eens onder de loep te nemen en toe te lichten in deze racket review.

    De Tecnifibre Carboflex 125 S staat er om bekend extreem krachtig en manoeuvreerbaar te zijn. En de power die je met dit racket genereert, is dan ook meteen het eerste dat mij opvalt als je met de Tecnifibre Carboflex 125 S slaat. Zelf houd ik erg van een aanvallend spel en ben dan ook erg enthousiast over hoe gemakkelijk en snel je explosieve slagen kunt maken. Dit komt o.a. door het druppelvormige racketblad met lange lengtesnaren. Op het moment dat de bal de snaren raakt, ontstaat er een soort van trampoline-effect. Als je goed naar het racket kijkt, dan valt meteen op hoe gestroomlijnd de Tecnifibre Carboflex 125 S eigenlijk is en dan begrijp je dat je met zo’n frame nauwelijks last van luchtweerstand hebt, waardoor je zonder enige moeite racketversnelling creëert. Het gewicht van maar 125 gram helpt hier natuurlijk ook in mee. Als ik het vergelijk met de voorganger van dit model, de Tecnifibre Carboflex 125, dan denk ik dat je met de 125 S misschien nog net iets meer power hebt.

    Ook als het aankomt op beweeglijkheid kan ik over de Tecnifibre Carboflex 125 S alleen maar lof spreken. Dit racket leent zich perfect voor volleys, drop shots en alle andere slagen die een zekere snelheid vereisen. Het balanspunt zit net iets boven het midden van het frame waardoor het zeer manoeuvreerbaar is. Zelfs met een korte swing creëer je heel wat balversnelling.

    Op het gebied van controle valt het me op dat je over het hele racketblad behoorlijk veel gevoel hebt. Dit is natuurlijk altijd het voordeel van een ruim druppelvormig racketblad met een grote sweetspot. Persoonlijk vind ik het racket behoorlijk vergevingsgezind en maak ik toch minder snel foutjes, zeker omdat ik zelf iemand ben die graag harde ballen slaat en dit gaat bij mij nog wel eens ten koste van de precisie van mijn slagen.

    De Tecnifibre Carboflex 125 S speelt verder behoorlijk rustig. Ik ben erg gevoelig voor trillingen in mijn racket en let hier soms misschien een beetje teveel op. Maar ik heb het idee dat de 125 S op het gebied van vibraties zeker nog iets verbeterd is ten aanzien van zijn voorganger. Ik weet dat er spelers zijn die geen last hebben van trillingen en die dit nauwelijks zullen opmerken, maar voor iedereen die net als ik altijd een paar dempertjes in zijn squahstas bewaart, is dit een absolute plus.

    En dan tot slot nog iets over de grip. De Tecnifibre Carboflex 125 S is standaard uitgerust met een grip met veel perforaties die vochtabsorberend werkt en dat is prettig voor spelers die last hebben van bezwete handen, maar op het gebied van houvast en demping scoort deze grip niet zo goed als bijvoorbeeld een Karakal PUSuper Grip. Maar dit is vrij persoonlijk, dus ik raad je aan om eerst een keer met het racket te spelen voordat je de grip vervangt.

    Conclusie review Tecnifibre Carboflex 125 S

    Om eerlijk te zijn denk ik niet dat ik eerder met zo’n krachtig racket heb gespeeld. Wat ben ik enthousiast over het gemak waarmee je met dit racket power genereert. En ook op het gebied van wendbaarheid is de Tecnifibre Carboflex 125 S een absolute topper. De verschillen ten aanzien van zijn voorganger de Tecnifibre Carboflex 125 zijn niet heel groot, hoewel de kleine verbeteringen op het gebied van trillingen en nog meer power voor mij doorslaggevend zouden zijn. Maar dit is natuurlijk heel persoonlijk. Iedereen heeft zijn eigen speelstijl en bepaalde racketkwaliteiten wegen voor de één zwaarder dan voor de ander. Maar ik kan je vertellen dat de Tecnifibre Carboflex 125 S een topracket is voor elke speler die in een racket opzoek is naar veel slagkracht en wendbaarheid.

    Stuur ons een bericht

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Onlangs bekeken

    Het laatste nieuws op onze blog

    • Hoe plan je een goede squashtraining
      28 / Nov / 2023

      30 / Aug / 2021

      Hoe plan je een goede squashtraining

    •  De juiste squashbal voor de koude winterdagen
      14 / Nov / 2023

      30 / Aug / 2021

      De juiste squashbal voor de koude winterdagen

    • Haal het maximale uit jezelf tijdens toernooien
      05 / Nov / 2023

      30 / Aug / 2021

      Haal het maximale uit jezelf tijdens toernooien

    • Welk Slash racket moet ik kiezen?
      27 / Aug / 2023

      30 / Aug / 2021

      Welk Slash racket moet ik kiezen?

    • Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket
      24 / Jul / 2023

      30 / Aug / 2021

      Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket

    • Zo verbeter je je doorzwaai
      05 / Jun / 2023

      30 / Aug / 2021

      Zo verbeter je je doorzwaai

    • En daar is het bewijs: Squash is de zwaarste racketsport ter wereld
      22 / May / 2023

      30 / Aug / 2021

      En daar is het bewijs: Squash is de zwaarste racketsport ter wereld

    • Hoe kies ik het juiste squashracket?
      01 / May / 2023

      30 / Aug / 2021

      Hoe kies ik het juiste squashracket?

    • Verschil tussen de Dunlop Pro en de Dunlop Competition Squashbal
      31 / Jan / 2023

      30 / Aug / 2021

      Verschil tussen de Dunlop Pro en de Dunlop Competition Squashbal

    • Review Wilson Hyper Hammer 120
      01 / Dec / 2022

      30 / Aug / 2021

      Review Wilson Hyper Hammer 120

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Squashpoint 9.5 / 10 - 1760 Reviews @ KiYoh