01 / Jan / 2020
Meer energie met de power pannenkoeken van Paul Coll
Het is altijd leuk en leerzaam om A Day With… video’s te kijken waarin we een kijkje mogen nemen in het dagelijkse leven van professionele squashers. Zo zag ik een tijd geleden A Day With Paul Coll en wat me meteen opviel was het belang dat deze prof hecht aan een goed ontbijt. Hij begint elke trainingsdag met een hele stapel power pannenkoeken die hem de rest van de ochtend alle energie geven die hij nodig heeft om volledig te herstellen van een intensieve training of wedstrijd de dag ervoor. Als de huidige nummer 5 op de wereldranglijst zweert bij deze pannenkoeken, dan wil ik daar het fijne van weten en natuurlijk meteen uitproberen. En dat heb ik de afgelopen weken gedaan. Bij een vluchtige zoektocht op Google kwam ik er al snel achter dat deze power pannenkoeken ook erg populair zijn bij fitnessers en bodybuilders doordat je aan het mengel heel gemakkelijk wat proteïnepoeder kunt toevoegen. Dit is natuurlijk een persoonlijke keuze.
En zo nam ik de proef op de som. Elke ochtend toverde ik met haver, bananen, eieren en chiazaadjes de lekkerste pannenkoeken op tafel. En al snel kwam ik tot de conclusie dat je met dit basisrecept eindeloos kunt variëren. Zo heb ik de ene dag spinazie en courgette toegevoegd voor extra ijzer en magnesium en de andere dag bakte ik deze heerlijke pannenkoekjes met verse rode bieten voor een verbeterde zuurstofopname. Misschien denk je bij het lezen van deze ingrediënten dat het jou niet gaat lukken om deze groenten als ontbijt te eten, maar geloof me door de zoete banaan in het recept, proef je het niet eens. Als zelfs mijn normaal gesproken o zo kritische kleuter- en peuterdochters er hun vingers bij aflikken, durf ik het iedere sporter aan te raden. Na een paar dagen merk je simpelweg dat je in de ochtend meer energie hebt, zelf als je de avond ervoor behoorlijk diep bent gegaan. Misschien is het voor velen een iets te grote uitdaging om op een hectische doordeweekse ochtend pannenkoeken te gaan bakken. Probeer het daarom eens uit in het weekend en als het je bevalt kun je er ook voor kiezen om ze de avond van te voren te maken of zoals wij nu thuis doen ze voor twee dagen te bakken. Je kunt ze namelijk gemakkelijk opwarmen of gewoon lekker koud eten. En dit laatste maakt het meteen de ideale snack om mee te nemen naar een toernooi. Je spieren zullen je dankbaar zijn voor de grote hoeveelheid bananen in dit recept.
Ingrediënten power pannenkoeken
Voor 10 stuks
70 gram havermout
2 bananen
2 eieren
klein scheutje (plantaardige) melk – zoals amandel-, soja- of havermelk
1 tl kaneel
kokosolie om in te bakken (of olijfolie/roomboter)
Wat de topping betreft kun je ook eindeloos variëren. Denk aan honing, blauwe bessen of ander vers fruit, jam, stroop of kaneel met kokosrasp.
Bereiding
Mix de eieren, banaan en melk in een blender of keukenmachine. Vervolgens voeg je de haver en een snufje kaneel toe Als je blokjes courgette toevoegt, wordt het beslag vanzelf dunner en heb je niet perse melk nodig. Houd er rekening mee dat dit beslag lang niet zo dun is als normaal pannenkoekenbeslag. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en maak 4 kleine rondjes van het beslag in de pan. Bak ze op middelmatig vuur aan één kant totdat je ziet dat ze stevig genoeg zijn om ze om te draaien. Draai ze vervolgens voorzichtig om met een platte spatel en bak ze ook aan de andere kant. Bak al het beslag op en stapel de pannenkoekjes op een bordje op. Eet smakelijk!
De volgende artikelen interesseren je mischien ook:
Waarom je bananen zou moeten eten tijdens het squashen
Verbeter je uithoudingsvermogen met deze 7 superfoods