• Gratis verzending vanaf €50,-
 • 30 dagen bedenktijd
 • Gratis retour

9.61807 beoordelingen

  28 / Jan / 2020

  Review Asics Gel-Fastball 3

  Review Asics Gel-Fastball 3
  Blog

  Eindelijk zijn ze binnen, de lang verwachte Asics Gel-Fastball 3 squashschoenen. Zo vaak heb ik deze schoen uit de toplijn van Asics zien voorbijkomen aan de voeten Mohamed Elshorbagy en elke keer weer vroeg ik me af wat deze schoen zo bijzonder maakt dat de huidige wereldkampioen er mee speelt. Natuurlijk, hij zal wel gesponsord worden door het merk, maar hoe vaak hebben we in de squash niet al gezien dat dat niet alleszeggend is. Topspelers wiens naam gekoppeld werd aan een nieuw racket, die uiteindelijk en tot grote frustratie van de leverancier gewoon door bleven spelen met hun oude vertrouwde racket. En juist hierdoor, wetende dat in squash sponsoring niet boven prestatie staat, ben ik werkelijk benieuwd naar de Asics Gel-Fastball 3. Dus ben ik er vanochtend meteen de baan mee op gegaan en mijn eerste indruk wil ik graag met jullie delen in deze review van de Asics Gel-Fastball 3.

  Toen ik de doos openmaakte, dacht ik meteen: Ze zijn precies als op de foto en echt mooi. Dit is natuurlijk erg persoonlijke, maar ik hou wel van de stoere look die de nieuwste Asics Gel-Fastball 3 gekregen heeft.

  Als je de Asics Gel-Fastball 3 aantrekt, valt het meteen op hoe licht hij is. Dit is echt een absolute pre. De bovenkant is afgewerkt met een flinterdun kunststof laagje dat voldoende stevigheid biedt, maar veel minder stijf aanvoelt als je het vergelijkt met andere modellen die vaak stijve inzetstukken hebben om meer stevigheid te bieden en slijtage tegen te gaan. Heel prettig dat de Asics Gel-Fastball 3 zo flexibel en buigzaam aanvoelt, maar ik vroeg me meteen af of dit laagje kunststof de luchttoevoer naar mijn voeten niet zou gaan afsluiten met extra natte squashsokken en stikkende schoenen als gevolg. Ik kan je gelukkig vertellen dat het geen probleem oplevert. In tegenstelling zelfs, de ‘Upper Mesh’ zoals ze de stof aan de bovenkant noemen, is behoorlijk ademend.

  Wat de demping betreft die de Asics Gel-Fastball 3 biedt, kan ik kort zijn: Dit is absoluut de top, beter kan niet en dat voel je direct, zowel onder je voorvoet als onder je hak.

  Wat me verder wel opvalt is dat de Asics Gel-Fastball 3 niet heel erg breed is, Ik heb zelf een vrij gemiddelde voet, niet heel smal of heel breed, en hij sluit bij mij precies goed aan. Dat betekent dat iemand met een erg brede voet hem wellicht iets aan de krappe kant vindt.

  Met de zool heb je voldoende gevoel op de baan en de grip is verder uitstekend. Als je de Asics Gel-Fastball 3 met twee handen vastpakt en de zool met één hand naar je toe draait en tegelijkertijd met de andere hand van je af, zie je duidelijk hoe stevig en stabiel deze zool is. En als je de schoen probeert dubbel te vouwen, zal het je verbazen hoe flexibel hij tegelijkertijd is.

  Na driekwartier spelen, ben ik zeker overtuigd van de kwaliteit van deze squashschoen. De absolute pluspunten aan de Asics Gel-Fastball 3 vind ik het feit dat hij extreem licht aanvoelt, heel flexibel is en een uitmuntende demping biedt. Ook de pasvorm is wat mij betreft perfect, mijn voet schuift niet, zelfs niet bij een krachtige uitstap.

  Ik ben erg benieuwd wat jullie van de Asics Gel-Fastball 3 vinden. Deel hieronder jouw ervaring met andere squashers.

  Misschien vind je deze blogs ook interessant:

  Review Salming Hawk
  Het belang van goede squash sokken

  Stuur ons een bericht

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Onlangs bekeken

  Het laatste nieuws op onze blog

  • Hoe plan je een goede squashtraining
   28 / Nov / 2023

   28 / Jan / 2020

   Hoe plan je een goede squashtraining

  • De juiste squashbal voor de koude winterdagen
   14 / Nov / 2023

   28 / Jan / 2020

   De juiste squashbal voor de koude winterdagen

  • Haal het maximale uit jezelf tijdens toernooien
   05 / Nov / 2023

   28 / Jan / 2020

   Haal het maximale uit jezelf tijdens toernooien

  • Welk Slash racket moet ik kiezen?
   27 / Aug / 2023

   28 / Jan / 2020

   Welk Slash racket moet ik kiezen?

  • Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket
   24 / Jul / 2023

   28 / Jan / 2020

   Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket

  • Zo verbeter je je doorzwaai
   05 / Jun / 2023

   28 / Jan / 2020

   Zo verbeter je je doorzwaai

  • En daar is het bewijs: Squash is de zwaarste racketsport ter wereld
   22 / May / 2023

   28 / Jan / 2020

   En daar is het bewijs: Squash is de zwaarste racketsport ter wereld

  • Hoe kies ik het juiste squashracket?
   01 / May / 2023

   28 / Jan / 2020

   Hoe kies ik het juiste squashracket?

  • Verschil tussen de Dunlop Pro en de Dunlop Competition Squashbal
   31 / Jan / 2023

   28 / Jan / 2020

   Verschil tussen de Dunlop Pro en de Dunlop Competition Squashbal

  • Review Wilson Hyper Hammer 120
   01 / Dec / 2022

   28 / Jan / 2020

   Review Wilson Hyper Hammer 120

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  Squashpoint 9.5 / 10 - 1760 Reviews @ KiYoh