• Gratis verzending vanaf €50,-
  • 30 dagen bedenktijd
  • Gratis retour

9.61807 beoordelingen

    26 / Aug / 2020

    Review Salming Hawk 2

    Review Salming Hawk 2
    Blog

    De Salming Hawk 2 is sinds deze week verkrijgbaar in de kleur wit en fluoriserend groen. Een goed moment dus om mijn ervaring met deze populaire squashschoenen met jullie te delen. De Salming Hawk in de kleur wit zijn door mij al heel wat uren getest. Persoonlijk ben ik altijd behoorlijk fan geweest van Asics en velen van jullie zullen zich er waarschijnlijk wel in herkennen dat je zeker als het aankomt op schoenen niet graag verandert als iets goed bevalt. Al eerder deden de mooie designs en felle kleurtjes van Salming me wel eens aan het twijfelen brengen, maar een stemmetje in mijn hoofd zei steeds: “ never change a winning team”. Een schoen passen is toch weer net iets anders dan een schoen spelen. Maar deze terughoudendheid werd op slag verbroken toen ik het indrukwekkende design van de Salming Hawk zag. En het lijstje nieuwe technologieën gaven me uiteindelijk het laatste zetje. En daar stond ik dan in de gang, mijn splinternieuwe squashschoenen te bewonderen alsof ik net een nieuwe auto had gekregen. Ik ben normaalgesproken helemaal niet iemand die het uiterlijk van spullen zo belangrijk vind, in tegendeel zelfs, ik koop altijd op kwaliteit. Maar wie de Saming Hawk voor eerst vasthoudt weet wat ik bedoel. Het design en het materiaal houdt je aandacht simpelweg langer vast. De transparante zool heeft niet alleen die unieke afbeelding van de havik, maar ook de structuur en het materiaal is opvallend anders en buigzamer dan die van elke andere indoorschoen. De nieuwe Hawk heeft overigens geen transparante zool, zoals zijn voorganger, maar een opvallende en stoere zool met de afbeelding van de poten van een havik. Maar goed genoeg over zijn schoonheid, waar het om gaat is hoe hij op de baan presteert en dat zal ik je in deze review van de Salming Hawk 2 vertellen.

    Om te beginnen eerst even iets over de bovenkant van de Salming Hawk. Deze is namelijk ook heel anders opgebouwd dan ik voorheen gewend was en bestaat uit verschillende lagen mesh die over elkaar vallen. Het ziet eruit en voelt ook aan als een heel dun plastic laagje. Het grootste voordeel hiervan is dat de Hawk nauwelijks gewicht heeft. In eerste instantie twijfelde ik wel een beetje of zo’n dun laagje je voeten voldoende stabiliteit kan bieden. Maar eenmaal op de baan, voel je meteen dat dat goed zit. Dit komt mede doordat de hele bovenkant uit één strook materiaal gesneden is dat op de hiel bij elkaar komt en is vastgezet. Daarnaast is het prettig dat het materiaal behoorlijk luchtdoorlatend is.

    Als we naar het draagcomfort gaan kijken dan valt het meteen op hoe licht de Salming Hawk aan je voeten aanvoelt. Dit komt mede door de extreem dunne en zachte tong van deze schoen die naar mijn mening ook weer de beweeglijkheid bevordert. Toen ik de schoen voor het eerste paste, had ik eerlijk gezegd niet gedacht dat hij zo’n goede demping zou hebben. Dit ondervind je pas als je er daadwerkelijk mee speelt.

    Op het moment dat je met je nieuwe schoenen de eerste snelle sprint trekt en meteen daarna tot stilstand komt, merk je of je een goede grip hebt op de baan. En de Hawk scoort ook op dat gebied uitstekend. De lage zool zorgt er bovendien voor dat je veel gevoel hebt met de baan, maar voelt in het begin wel iets stugger aan. Daarentegen zie je dat als je de schoen in de hand hebt en de zool goed bekijkt dat het voorste deel onder je middenvoet heel buigzaam is, terwijl het achterste deel juist heel stabiel en sterk lijkt. Zo krijg je dus een goede mix van beweeglijkheid en stabiliteit en je voelt dat je voet goed afwikkelt als je speelt en dat je probleemloos en snel van richting kunt veranderen.

    Een andere absolute pre aan de zool van de Salming Hawk is dat stabilisatoren zowel aan de buiten als aan de binnenkant veel hoger doorlopen, waardoor ze extra bescherming tegen slijtage bieden voor spelers zoals ik die na een flinke uitstap het achterste been over de vloer bijslepen. Op deze manier heb ik heel wat schoenen onbedoeld vroegtijdig versleten. Ik weet het, het is een kwestie van techniek, maar leer zoiets nog maar eens af.

    Als jij een speler bent die er van houdt om snel over de baan te bewegen en opzoek bent naar een lichtgewichtschoen met veel gevoel die tevens een goede mix van flexibiliteit en stabiliteit biedt, dan kan ik je de Salming Hawk zeker aanraden.

    En dan toch nog even iets over het design van de schoen. Hoewel wij squashers over het algemeen stoere jongens zijn die niet naar de winkel rennen voor elke nieuwe gadget, is deze schoen toch wel heel gaaf. Het is dan ook niet eerder voorgekomen, dat zoveel andere spelers even een praatje zijn komen maken over de ‘ nieuwe’ Salming Hawk. 

    De Salming Hawk is voor heren verkrijgbaar in de kleuren zwart, fluoriserend groen en wit. De Salming Hawk 2 Dames is alleen verkrijgbaar in de kleur wit. Een uitgebreide beschrijving van de technologieën en meer technische aspecten van de Salming Hawk vind je op de website van Squashpoint.


    De volgende artikelen interesseren je wellicht ook:
    Review Asics Gel-Fastball 3
    Review Dunlop Force Evolution 120
    Het belang van goede squash sokken

     

    Stuur ons een bericht

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Onlangs bekeken

    Het laatste nieuws op onze blog

    • Hoe plan je een goede squashtraining
      28 / Nov / 2023

      26 / Aug / 2020

      Hoe plan je een goede squashtraining

    •  De juiste squashbal voor de koude winterdagen
      14 / Nov / 2023

      26 / Aug / 2020

      De juiste squashbal voor de koude winterdagen

    • Haal het maximale uit jezelf tijdens toernooien
      05 / Nov / 2023

      26 / Aug / 2020

      Haal het maximale uit jezelf tijdens toernooien

    • Welk Slash racket moet ik kiezen?
      27 / Aug / 2023

      26 / Aug / 2020

      Welk Slash racket moet ik kiezen?

    • Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket
      24 / Jul / 2023

      26 / Aug / 2020

      Dit is wat je moet weten over het bespannen van je racket

    • Zo verbeter je je doorzwaai
      05 / Jun / 2023

      26 / Aug / 2020

      Zo verbeter je je doorzwaai

    • En daar is het bewijs: Squash is de zwaarste racketsport ter wereld
      22 / May / 2023

      26 / Aug / 2020

      En daar is het bewijs: Squash is de zwaarste racketsport ter wereld

    • Hoe kies ik het juiste squashracket?
      01 / May / 2023

      26 / Aug / 2020

      Hoe kies ik het juiste squashracket?

    • Verschil tussen de Dunlop Pro en de Dunlop Competition Squashbal
      31 / Jan / 2023

      26 / Aug / 2020

      Verschil tussen de Dunlop Pro en de Dunlop Competition Squashbal

    • Review Wilson Hyper Hammer 120
      01 / Dec / 2022

      26 / Aug / 2020

      Review Wilson Hyper Hammer 120

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Squashpoint 9.5 / 10 - 1760 Reviews @ KiYoh